Καλοκαιρινή Συνάντηση Αποφοίτων 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Σύλλογος Αποφοίτων των σχολείων η Ελληνική Παιδεία σε προσκαλεί στη καθιερωμένη Καλοκαιρινή Συνάντηση των Αποφοίτων.
Η συνάντηση μας θα γίνει στο Bar – Restaurant GASPAR, στο Νέο Ψυχικό (Όπισθεν ΑΒ Βασιλόπουλου) την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 στις 21:00.
Είσοδος με ποτό 10€/άτομο!

Έλα κι εσύ με τους συμμαθητές της χρονιάς σου για να συναντήσεις παλιούς φίλους και καθηγητές.

Μαζί μας θα είναι και οι φετινοί απόφοιτοι για να τους καλωσορίσουμε στη μεγάλη συντροφιά του αποφοίτων της Ελληνικής Παιδείας.

 
Πρόσκληση στην Ακολουθία Χαιρετισμών, Δ΄στάση - 20 Μαρτίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Η ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών θα τελεσθεί ειδικά για τους αποφοίτους των σχολείων μας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Πέλικα, οδός Στρατηγού Λέκκα και Δωδεκανήσου, στο Μαρούσι (πίσω από τον Ναό της Νερατζιώτισας). Ο Ναός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα βυζαντινά μνημεία (14ου αι.) της Αττικής, με εξαιρετικό βυζαντινό διάκοσμο και αγιογραφίες.

Την ακολουθία θα τελέσει ο π. Άγγελος Βακαλόπουλος, μέλος του Συλλόγου μας, στις 20 Μαρτίου 2015, ώρα 7.00 μ.μ.

____________________________________

Πρόσβαση: Μετρό, Στάση Νερατζιώτισσα

 
Προκήρυξη Υποτροφιών των Σχολείων "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" για το σχολικό έτος 2015-2016 PDF Εκτύπωση E-mail

Τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» για το Σχολικό έτος 2015-16 προσφέρουν 30 υποτροφίες για άριστους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου. Ειδικότερα:

15 Υποτροφίες για την Α΄ τάξη των δύο Γυμνασίων

1 υποτροφία με έκπτωση 100% επί των διδάκτρων

4 υποτροφίες με έκπτωση 50% επί των διδάκτρων

10 υποτροφίες με έκπτωση 30% επί των διδάκτρων

15 Υποτροφίες για την Α΄ τάξη των δύο Λυκείων

1 υποτροφία με έκπτωση 100% επί των διδάκτρων

4 υποτροφίες με έκπτωση 50% επί των διδάκτρων

10 υποτροφίες με έκπτωση 30% επί των διδάκτρων

Όλες οι υποτροφίες ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών από το αντίστοιχο Σχολείο και εφόσον διατηρούν την άριστη επίδοση και διαγωγή.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με εξετάσεις στα Ελληνικά & τα Μαθηματικά της διδασκόμενης ύλης της τάξης που φοιτούν και με προσωπική συνέντευξη. Η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 09.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Συγκροτήματος Αμαρουσίου, Κανάρη 9, Μαρούσι.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι: η ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΗ ΔΙΑΓΩΓΗ και η ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗ στις εξετάσεις.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έχουν μαθητές-μαθήτριες που φοιτούν φέτος στην ΣΤ΄ Δημοτικού & στην Γ΄ Γυμνασίου δημοσίων ή ιδιωτικών Σχολείων. Εξαιρούνται τα παιδιά των οποίων οι γονείς ανήκουν στο προσωπικό των Σχολείων μας.

Η αίτηση συνοδεύεται από αντίγραφο της τελευταίας βαθμολογίας του μαθητή.

Σημειώνεται ότι η (1) μία από τις υποτροφίες με έκπτωση 50% και (2) δύο από εκείνες με έκπτωση 30% σε κάθε βαθμίδα απευθύνονται σε νέους μαθητές, που ο ένας γονέας τους είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων των Σχολείων μας (ΣΑΤΕΠ). Επίσης η (1) μία από τις υποτροφίες του 50%, όπως και οι (2) δύο από εκείνες του 30% για κάθε βαθμίδα, μπορούν να χορηγηθούν σε μαθητές των Σχολείων μας.

Πληροφορίες και αιτήσεις στα Κεντρικά Γραφεία στην ιστοσελίδα μας http://www.elp.gr/ έως 24 Μαρτίου 2015. Οι τωρινοί μαθητές μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στη Γραμματεία του Σχολείου που φοιτούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Αποφοίτων των σχολείων Η Ελληνική Παιδεία ανακοινώνει στα μέλη του ότι αναφορικά με τη συμμετοχή τέκνων αποφοίτων στις διαδικασίες για τη χορήγηση υποτροφιών με τους ευνοϊκούς όρους των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου μας είναι απαραίτητο να είναι έχουν εγγραφεί και να είναι ταμειακώς ενήμεροι. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα καταβολής της ετήσιας συνδρομής (15€) στον εξής λογαριασμό της τράπεζας Eurobank GR43 0260 2360 0003 0010 1101 731.

 
Πρόσκληση της Αδελφότητας Υδραίων Αθηναίων προς τα μέλη του Συλλόγου μας PDF Εκτύπωση E-mail

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της "Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών" έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ (Ηπείρου 2 & Πατησίων) στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Δρ. Λάζαρος Ε. Βλαδίμηρος, Ιατρός, Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Ιστορικός της Ιατρικής - Συγγραφέας

«Ιατροί και Ιατρική στην Επανάσταση του 1821»

Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής, Πλοίαρχος – Ιατρός Κυτταρολόγος του Πολεμικού

Ναυτικού - Ιστορικός της Ιατρικής - Συγγραφέας

«Ιατρική φροντίδα και ιατροί στα πλοία του Αγώνα»

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει δεξίωση – cocktail .

________________________________________________________________________

*Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή καταθέτοντας το ποσό των 20 ευρώ στο Λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας: 040/702138 – 08, IBAN: GR 3501100400000004070213808.

 
Μικρά Ασία: Χθες και σήμερα - Μία εκδήλωση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με στη στήριξη του Συλλόγου μας PDF Εκτύπωση E-mail

Ο ΣΑΤΕΠ υποστηρἰζει ηθικά και επικοινωνιακά την εκδήλωση της 14ης Μαρτίου, το Σάββατο 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό κέντρο του Δημαρχείου Πεύκης, με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πεύκης, την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ "ΙΩΝΙΑ" των Μικρασιατών Πεύκης, στο Δημαρχείο Πεύκη, με θέμα: "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: ΧΘΕΣ και ΣΗΜΕΡΑ".

Την εκδήλωση θα στελεχώσουν τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια και χορούς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και του χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πεύκης.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Να τιμήσουμε την Μικρά Ασία, την πατρίδα του ελληνικού πολιτισμού, της Ορθοδοξίας και της αναγέννησής τους που συντελείται σήμερα!

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
free pokerfree poker